a
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Neprocjenjiv doživljaj - Zagreb
Lisinski subotom 2011.
GLENN MILLER ORCHESTRA<BR>ODUŠEVIO ZAGREPČANE!

GLENN MILLER ORCHESTRA
ODUŠEVIO ZAGREPČANE!

 

Glenn Miller Orchestra na petak 13.-ti!
 
Tko kaĹže da uz petak 13. nuĹžno idu peh i nezadovoljstvo? To zasigurno ne misle sretnici koji su se dokopali ulaznica za ovaj nezaboravan koncert u „Lisinskom“ za koji smo zbog velikog interesa u prodaju morali pustiti čak i 100 ulaznica za pozornicu, iza bine. 
 
Od mnogobrojnih osvrta na ovaj događaj u tiskanim i elektronskim medijima izdvojili smo slijedeće: 
 
Glenn Miller Orchestra večeras je oduševio svojim nastupom u Lisinskom. Svjetski Big Bend izvodio je najpoznatija Millerova djela, ali i uratke ostalih poznatih umjetnika iz sredine prošlog stoljeća, kao što su Benny Goodman, Woodie Herman, George Gershwin, Elle Fitzgerald ili Doris Day. Na glazbeni spektakl u Lisinskom došli su i brojni poznati s hrvatske estrade, a neki od njih su s nama podijelili svoja očekivanja od koncerta. Izdvajamo izjavu Silvestra Dragoja koji je izvođače nazvao „jednim od najboljih Big Bendova“ u svijetu.
INDEX
 
U prepunom Lisinskom sinoć je nastupio Glenn Miller Orchestra, sastav koji već desetljećima njeguje ostavštinu poznatog glazbenika, nestalog u vojnom avionu tijekom 2. svjetskog rata. Večer swinga i jazza otvorena je Millerovim velikim hitovima Moonlight Serenade i String of Pearls, nakon čega su se nastavile nizati melodije u rasponu od najpoznatijih originalnih pjesama Millera i suvremenika do novih aranĹžmana, predstavljenih na albumu In the Miller Mood.
VEČERNJI LIST


Objavljeno: Ponedjeljak, 16.1.2012. u 14:47